Skip to main content

Airco

Happiness is... airco on a hot summer night!

Wees de hittegolf een stapje voor! Geen slapeloze nachten meer. Dankzij ons nieuw aanbod van airco's geniet je altijd van de ideale binnentemperatuur. Een airconditioning of airco installatie in de vorm van een lucht/lucht warmtepomp is uiterst geschikt voor het koelen en verwarmen van uw woning. Is tevens ook een duurzaam en efficiënter alternatief voor verwarmen met fossiele brandstoffen. Resultaat: meer dan 60% minder CO2-uitstoot.

 

Airco's hadden vroeger een slechte reputatie dat ze slecht zouden zijn voor het milieu. Maar de nieuwe generatie aircosystemen van de laatste jaren als lucht/lucht warmtepomp zijn energie-vriendelijker en zorgen voor een perfect evenwicht tussen temperatuur, luchtvochtigheid en verse luchttoevoer.

 


Hoe werkt een airco?

Om een ruimte te koelen, onttrekt de lucht/lucht warmtepomp warmte van de binnenlucht via een warmtecollector en geeft ze weer af aan de buitenlucht. Om te verwarmen is de werking gewoon omgekeerd. Tijdens het verwarmen maakt de airco zelf geen warmte aan, hij haalt zijn warmte van buiten naar binnen. Omdat een warmtepomp voornamelijk werkt op lucht (voor 80%) en geen warmte aanmaakt maar enkel lucht verplaatst (via het koelmiddel), is het alsnog voordeliger voor uw energierekening (energiescores tot A+++).

 

Maar we horen jullie al denken: "In de winter is er toch geen warme buitenlucht?". Toch wel, want aircoverwarming maakt gebruik van latente warmte in de buitenlucht. Waardoor je zelf bij buitentemperaturen tot -10°C nog altijd kunt verwarmen. In de fysica wordt latente warmte omschreven als de nodige energie om bijvoorbeeld een vaste stof vloeibaar te maken (ijs naar water). Dit is dus niet hetzelfde als voelbare warmte.

 


Welke verschillende mogelijke installaties zijn er?

Of u nu voor uw bestaande woning of nieuwbouw een oplossing zoekt voor uw koelings- en verwamingsbehoeften, wij bieden met onze lucht/lucht warmtepompen u een oplossing aan op maat. Voor zowel één of meerdere ruimte(s).

Een splitsysteem is een installatie waarbij één binnenunit aangesloten op één buitenunit en dus eenvoudig en snel te plaatsen. Multispiltsystemen zijn flexibel en discreet omdat men tot maximum 5 binnenunits kan aansluiten op slechts één buitenunit. Met tevens de mogelijkheid tot individuele regeling van de verschillende kamertemperaturen.

 

Er zijn verschillende oplossingen voor uw interieur, van strakke of meer designvolle wandunits tot vloermodellen, discrete inbouwmodellen voor in woningen en plafond cassettes voor kantooromgevingen. We gaan met u in gesprek en bekijken welke aircoditioning het beste voldoen aan uw behoefte.

 


Onze merken...

Midea Airco

Midea

Midea is één van de meest toonaangevende producenten van koelmachines, residentiële airco's en warmtepompen voor kantoren en winkels. Midea richt zich op voordurende technologische innovaties om producten en diensten te verbeteren en om het leven comfortabeler te maken. Read more...

 

About

SafetyCheck is een jong, dynamisch bedrijf dat gestart is als een full service installateur op het gebied van Security, Elektriciteit en Airco.

Blijf op de hoogte van onze projecten en volg ons op diverse social media.

Facebook - Instagram - LinkedIn